Luchtgommen van meubels

Luchtgommen van meubels | Meubelrenovatie Jaumain
Luchtgommen van meubels | Meubelrenovatie Jaumain

Heeft u er genoeg van om de mooie houten kast of die prachtige authentieke kader alle waarde te zien verliezen door de tand des tijds?

Of het nu gaat om oude meubels, deuren, trappen of parket ... Hout brengt karakter, sfeer en warmte in een woning.

Onder invloed van de tand des tijds verliezen houten interieuritems helaas veel van hun charme en waarde.

Wat is het voordeel van het luchtgommen van meubels?

Dankzij onze geavanceerde straaltechnieken is het niet meer nodig dat u uren en dagen moet schuren om oude vernis- of verflagen te verwijderen.
Hierdoor is het misschien niet nodig om uw gedateerde eetplaats te vervangen door een nieuwe. Wij verwijderen op een professionele manier de verouderde afwerkingslagen. Indien u wenst zorgen wij ook voor een nieuwe afwerking naar keuze. Uw stukken zien er weer als nieuw uit en kunnen weer jaren meegaan.

 

​Luchtgommen vs zandstralen?

Bij zandstralen worden ruwe zandkorrels onder hoge druk tegen meubels geblazen. Houten meubels vragen echter om een zachtere aanpak. Daarom kiest Meubelrenovatie Jaumain resoluut voor een betere techniek om kasten, tafels, stoelen, houten balken of trappen te stralen: ‘luchtgommen’.
Bij het luchtgommen wordt gommalite (ronde microkorrels) voorzichtig onder lage druk gestraald tegen het hout. Het resultaat is verbluffend mooi.
Bovendien is het luchtgommen van meubelen een groen proces. Er komen geen chemische producten bij kijken. Lucht en mineraalkorrels klaren de klus.

 

Wat houdt luchtgommen van meubels precies in?

Luchtgommen van meubels is in principe een snelle manier om hout te schuren. Onder hoge druk wordt een schuurmiddel – zand – op het houtoppervlak gespoten. Zo worden alle mogelijke lagen verf of beits tot in de kleinste hoeken en nerven verwijderd. De oorspronkelijke houtkleur verschijnt weer. En dat in slechts een fractie van de tijd van manueel schuren.

Luchtgommen kan niet zomaar met alle houtsoorten. Enkel harde houtsoorten, zoals beuk en eik, kunnen de behandeling aan zonder beschadigd te raken. Voor zachtere houtsoorten zijn een lagere druk en ander soorten straalmiddel noodzakelijk.

 

Hoe gaan we te werk voor het luchtgommen van meubels?

Bij meubels dient eerst alle meubelbeslag en glas verwijdert te worden. Alle onderdelen van het meubel worden afzonderlijk geluchtgomd om een volledig blank houten meubel te bekomen

Het luchtgommen van meubels gebeurt in onze atelier. Dit heeft als voordeel dat u geen last ondervindt van het stof.

 

Welke meubels kunnen geluchtgomd worden?

Zowat alle meubels van goede kwaliteit kunnen gezandstraald worden, maar ook ander houtwerk zoals trappen of deuren. Luchtgommen meubels is enorm populair omdat het een zeer snelle manier is om oude meubels weer in hun oorspronkelijke glorie te herstellen.

Wel is het aan te raden om hiervoor professionals in te schakelen. Bij te lang zandstralen of teveel druk wordt het hout immers snel te poreus.

 

Nog niet overtuigd van de voordelen van het luchtgommen van meubels? Neem dan snel een kijkje in ons fotoalbum van reeds gerealiseerde projecten. Klik hier voor onze gerealiseerde projecten.

 

Vraag nu GRATIS uw vrijblijvende PRIJSOFFERTE aan!

 

Offerte aanvragen