U bevindt zich hier

Luchtgommen van deuren

Kies voor het luchtgommen van deuren

Veel woningen beschikken heden ten dage over een oude, versleten en gedateerde deuren. De deuren gaat qua uitstraling mee met de rest van de woning. Uitbreken, aanpassingen, plaatsen van nieuwe deuren, …. het brengt ongelooflijk veel werk met zich mee.

​Wat is het voordeel van het luchtgommen van deuren?

Deuren hebben een grote invloed op de sfeer in uw living. Ze worden zeer vaak gebruikt en nemen een groot aandeel van de muuroppervlakte in. Hebt u een oude woning gekocht, dan vindt u er vaak donker gelakte eikenhouten of beukenhouten deuren die weliswaar nog in uitstekende staat zijn maar helaas niet meer van deze tijd. In plaats van ze te vervangen door dure nieuwe deuren, kan u er ook voor kiezen om ze te laten luchtgommen.

Na het luchtgommen komt de natuurlijke, veel blekere kleur van het hout weer boven. Dat oogt meteen een pak moderner en frisser. In combinatie met een nieuw likje verf aan de muren lijkt het alsof uw woning een totaalrenovatie onderging!​
 

​Luchtgommen vs zandstralen?

Bij zandstralen worden ruwe zandkorrels onder hoge druk tegen meubels geblazen. Houten meubels vragen echter om een zachtere aanpak. Daarom kiest Meubelrenovatie Jaumain resoluut voor een betere techniek om kasten, tafels, stoelen, houten balken of trappen te stralen: ‘luchtgommen’.

Bij het luchtgommen wordt gommalite (ronde microkorrels) voorzichtig onder lage druk gestraald tegen het hout. Het resultaat is verbluffend mooi.
Bovendien is het luchtgommen van meubelen een groen proces. Er komen geen chemische producten bij kijken. Lucht en mineraalkorrels klaren de klus.


​Wat houdt luchtgommen van deuren precies in?

Luchtgommen van deuren is in principe een snelle manier om hout te schuren. ​

Bij deuren dient eerst alles van klinken, sloten en/of glas verwijdert te worden. Alle onderdelen van het deuren worden afzonderlijk geluchtgomd om een volledig blank houten deur te bekomen

​Luchtgommen kan niet zomaar met alle houtsoorten. Enkel harde houtsoorten, zoals beuk en eik, kunnen de behandeling aan zonder beschadigd te raken. Voor zachtere houtsoorten zijn een lagere druk en ander soorten straalmiddel noodzakelijk.
 

Welke deuren kunnen geluchtgomd worden?

Zowat alle deuren van goede kwaliteit kunnen geluchtgomd worden. Luchtgommen van deuren is enorm populair omdat het een zeer snelle manier is om oude deuren weer in hun oorspronkelijke glorie te herstellen.

Nog niet overtuigd van de voordelen van het luchtgommen van deuren? Neem dan snel een kijkje in ons fotoalbum van reeds gerealiseerde projecten. Klik hier voor onze gerealiseerde projecten.​

Vraag nu GRATIS uw vrijblijvende PRIJSOFFERTE aan!

Offerte aanvragen