U bevindt zich hier

Luchtgommen van trap

Kies voor het luchtgommen van trap

Veel woningen beschikken heden ten dage over een oude, versleten en gedateerde trap. De trap gaat qua uitstraling niet mee met de rest van de woning omdat mensen er tegenop zien om deze te vervangen. Uitbreken, aanpassingen, plaatsen nieuwe trap,…. het brengt ongelooflijk veel vuil en werk met zich mee.

​Voordeel van het luchtgommen van trap?

Bij de renovatie van een woning zijn de prijzen van trappen een grote kost. Als alternatief kunt u echter kiezen voor het luchtgommen van trap. Dit bespaart u veel geld, die u kan besteden aan andere zaken tijdens uw renovaties.

Oude trappen die vernist of geverfd zijn kunnen door middel van zandstralen hun originele blanke houtstructuur terug verkrijgen. Door te werken met een fijnkorrelig straalzand, kunt u na het stralen een mooi resultaat verwachten!

Luchtgommen van trap houdt onder meer in:

  • Trappen ontdoen van vernisbeits, verf, andere onzuiverheden

​Luchtgommen vs zandstralen?

Bij zandstralen worden ruwe zandkorrels onder hoge druk tegen meubels geblazen. Houten meubels vragen echter om een zachtere aanpak. Daarom kiest Meubelrenovatie Jaumain resoluut voor een betere techniek om kasten, tafels, stoelen, houten balken of trappen te stralen: ‘luchtgommen’.
Bij het luchtgommen wordt gommalite (ronde microkorrels) voorzichtig onder lage druk gestraald tegen het hout. Het resultaat is verbluffend mooi.
Bovendien is het luchtgommen van meubelen een groen proces. Er komen geen chemische producten bij kijken. Lucht en mineraalkorrels klaren de klus.

Welke houtsoorten zijn geschikt voor luchtgommen?

Alleen de hardere houtsoorten zoals beuken en eiken komen in aanmerking voor luchtgommen. Zachte houtsoorten (zoals dennenhout) raken te veel beschadigd door het straalmiddel dat onder hoge druk op het houtoppervlak wordt gespoten. Mits een lagere druk en aanpassing van het straalmiddel is het echter wel mogelijk om ook deze zachte houtsoorten schoon te luchtgommen.

Hoe gaan we te werk voor het luchtgommen van trap en hoelang duurt het luchtgommen van trap?

Dat hangt voornamelijk af van de grootte van de woning. Maar gemiddeld genomen kost het één tot twee dagen.

1e dag: voorbereidende werkzaamheden: nauwkeurig afplakken van de ruimte
2e dag: luchtgommen en schoonmaken van de ruimte

De trap moet daarna nog afgewerkt worden. Afhankelijk van het aantal lagen vernis of beits kan dit tot drie dagen in beslag nemen omdat de lagen tussendoor moeten drogen.

Nog niet overtuigd van de voordelen van het luchtgommen van trap? Neem dan snel een kijkje in ons fotoalbum van reeds gerealiseerde projecten. Klik hier voor onze gerealiseerde projecten.

Vraag nu GRATIS uw vrijblijvende PRIJSOFFERTE aan!

Offerte aanvragen