U bevindt zich hier

Soda stralen of soda blasten

Wat is soda stralen of soda blasten?

Soda stralen of soda blasten is een eco vriendelijke stripping technologie. Het is stralen maar met een zachte toets.

 

‚ÄčLuchtgommen vs zandstralen?

Bij zandstralen worden ruwe zandkorrels onder hoge druk tegen meubels geblazen. Houten meubels vragen echter om een zachtere aanpak. Daarom kiest Meubelrenovatie Jaumain resoluut voor een betere techniek om kasten, tafels, stoelen, houten balken of trappen te stralen: ‘luchtgommen’.
Bij het luchtgommen wordt gommalite (ronde microkorrels) voorzichtig onder lage druk gestraald tegen het hout. Het resultaat is verbluffend mooi.
Bovendien is het luchtgommen van meubelen een groen proces. Er komen geen chemische producten bij kijken. Lucht en mineraalkorrels klaren de klus.

 

Waarom soda stralen of soda blasten?

Soda stralen of ook wel soda blasten genoemd is een milieuvriendelijke techniek ter vervanging van zandstralen of gritstralen. Soda blast biedt het voordeel dat het geen schade toebrengt aan het behandelde oppervlak. Het geeft geen inslag van het straalmiddel . Zand en grit wel. Gestraalde ferrometalen vereisen een onmiddellijke coating om roestvorming te voorkomen. Daarentegen zal soda stralen de snelheid van de roestvorming aanzienlijk verminderen.

Dit systeem vereist geen opwarming, dus ook geen vervorming van de plaat-carrosserie.
Soda stralen is o.a. een prima methode voor het reinigen van motoren en vette onderdelen, want sodiumbicarbonaat breekt koolwaterstoffen af.
Ook kleine oppervlakten en hoeken leveren geen problemen op, want tijdens het stralen worden olie en vet omgezet in een zeepoplossing die je nadien met water perfect kan afspoelen.

Doordat soda stralen niet schadelijk is voor de behandelde oppervlakten, is het ook niet nodig om alles te demonteren.

 

Is dit veilig voor het milieu?

Soda stralen heeft geen invloed op het milieu. Het is vrijwel volledig veilig. Dit product wordt ook gebruikt bij het koken en ook om maagklachten te bestrijden. Door de alkalische eigenschappen kan er wel schade aan planten en vegetatie ontstaan indien er niet genoeg nagespoeld wordt met water.

 

Is dit veilig op rubber en kunsstoffen?

Met soda stralen of soda blasten kunt u verf en andere onreinheden verwijderen in het algemeen zonder problemen.

 

Voordelen van deze unieke techniek:
veilig, milieuvriendelijk, snel, efficiënt, geen risico op beschadiging, vervorming of substraatvorming, geschikt voor dunne oppervlakken, zoals de carrosserie van uw wagen.

 

Voorbeelden van toepassingen:
Verfstrippen van auto’s , boten …

Onderhoud van gebouwen.

Verwijderen van graffiti.

 

Nog niet overtuigd van de voordelen van het soda stralen? Neem dan snel een kijkje in ons fotoalbum van reeds gerealiseerde projecten. Klik hier voor onze gerealiseerde projecten.

Vraag nu GRATIS uw vrijblijvende PRIJSOFFERTE aan!

Offerte aanvragen